(Her)ken de tijden

(Her)ken de tijden

Op 30 mei 2021 zijn we begonnen met een nieuwe serie: '(Her)ken de tijden'. De Heer sprak al rond Pasen: 'Ken en herken de tijd waarin je leeft.'

Er zijn landmarkers in de geschiedenis, die tijden die komen aankondigen. Na de Tweede Wereldoorlog had je bijvoorbeeld de 'wederopbouw'. We staan nu met elkaar op het randje van ook zo'n tijd in de geschiedenis: het 'post-corona tijdperk'. De grip van pandemie verandert en er worden weer dingen mogelijk. Dan is de vraag: wat gebeurt er nu?

We hebben met elkaar wel een beetje geconcludeerd dat we niet terug willen hoe het 'was'. Dan Sneed zei in het interview dat we onlangs hebben gehouden: 'En waren we nu echt zo tevreden over hoe het was?' Het is goed om met elkaar na te denken over het herkennen van de tijd, zodat we ons deel van de missie af kunnen stemmen op wat er nu nodig is en mogelijk is.

In gesprek met elkaar als oudsten en aanbiddingsleiders viel het kwartje: al pratend kwam dit onderwerp tot leven. En dat is precies de bedoeling! Leven. Daarom gaan we deze serie in gesprek met de Heer en met elkaar. Wat zegt de Heer?

Luister, kijk, laat je verrassen. We hebben met elkaar een 'groeidocument' dat wekelijks wordt aangevuld met dat wat er elke zondag gezegd, gedeeld en gezien wordt. 

Bekijk hier het groeidocument >